Background

PALMİYE HASTANESİ

Sosyal Sorumluluk

Yardımlaşmanın zengin kültürümüzün ayrılmaz bir parçası olduğunun bilinciyle hareket ederek sosyal sorumluluk projelerine daima destek vermekteyiz. İnsanların sağlıklı bir yaşam sürdürmeleri için çalışan bir kurum olmanın verdiği sorumluluk duygusuyla uygun görülen bütün projelerin yanında olmaya devam edeceğiz. Bu düşünce ile hayata geçirilen bazı sosyal sorumluluk projelerimizden örnekleri sayfamızda bulabilirsiniz.

Hastane toplumun sağlık yapısı ve genel sağlık sorunlarını dikkate alarak halkın bu yönde bilgilendirilmesini sağlamak amacıyla pek çok sayıda ve çeşitte döküman bastırmakta ayrıca ücretsiz ulaşımını ve dağıtımını sağlamaktadır. 

Bu dökümanların içinde en çok talep ve beğeni görenlerin başında da  hastane bülteni bulunmaktadır. Doktorlarımızın bizzat kendi ağızlarından kaleme aldıkları köşe yazılarıtopluma faydalı bilgiler ihtiva etmektedir.

Ayrıca hastane sosyal medyanın önemini ve kolay ulaşılabilirliğini de göz önünde bulundurarak aktif ve düzenli aralıklarla hedef popülasyona yönelik sağlığı teşvik edici ve geliştirici paylaşımlarda bulunmaktadır. Bu paylaşımların tamamı bu işle görevlendirilmiş bir uzman tarafından organize edilmekle birlikte son kontrol ve onayı başhekim ve yönetim tarafından yapılmaktadır.

Hastanemiz ve İskenderun Belediyesi’nin iş birliği ile birlikte engelliler yararına bir sosyal tesis yaptırılmıştır. Bu sosyal tesisin bütün inşaat masrafları hastanemiz tarafından eksiksiz olarak karşılanıp tamamlanmış ve teslim edilmiştir.

Hastanemiz çocuk psikiyatri kliniği doktoru ve uzman psikoloğu da yıl içerisinde ilçe milli eğitim müdürlüğü ile yaptığı eğitim ve bilgilendirme planına istinaden gerek velilerle gerekse öğrencilerle bir araya gelerek sınav kaygısı, aile içi iletişim, ergenlik çağı sorunları vs.. gibi sorunlara değinerek bilinçlendirme ve bilgilendirme çalışmaları yapmaktadır.

 

Paylaş: